Homedag 1 t/m 4dag 5 t/m 8dag 9 t/m 13dag 14 t/m 18dag 19 t/m 26


Reisverslag USA 2007

dag 19 t/m 26Click for San Francisco, California Forecast

Dag 19, 30 juli: San Francisco

Vanmorgen zijn we om acht uur opgestaan. We hebben gisterenavond een stadstour geboekt en om 10 over half 10 worden we door de bus opgehaald bij ons hotel. Jerry en ik halen wat sandwiches bij de supermarkt aan de overkant van ons hotel om mee te nemen in de bus. De bus arriveert op tijd en we rijden eerst naar de Golden Gate Bridge via Presidio. We hebben een leuke chauffeur die veel weet over de stad en regelmatig leuke anekdotes verteld. Bij de Golden Gate Bridge stappen we uit de bus om een stukje de brug op te lopen. Helaas is de brug vandaag weer gehuld in mist. De volgende stop is bij de ruines van Sutro Baths. Hier zie je de overblijfselen van wat ooit een enorm gebouw is geweest met o.m. 5 zwembaden, die via een ingenieus systeem werden gevuld met water uit de zee. Het is eind 19e eeuw gebouwd, en in de jaren '60 verwoest door brand. Vervolgens rijden we door het Golden Gate Park naar Twin Peaks. Dit bergachtige gedeelte van de stad ligt precies op de San Andreas breuklijn. Vanaf hier hebben we een geweldig mooi uitzicht over San Francisco. Volgens de chauffeur hebben we geluk dat het helder weer is vandaag. De laatste 4 weken is het erg koud en mistig geweest, en kon je vanaf hier helemaal niets zien van de stad. Na een half uurtje stappen we weer in de bus om richting Union Square te rijden. Ondanks het feit dat de busrit nog niet afgelopen is, besluiten wij hier uit te stappen. We vinden de rit heel erg interessant, maar naar ons idee stopt de bus te weinig. Op Union Square is het gezellig druk. Er zitten veel mensen op de trappen en terassen te genieten van de zon. We lopen even bij Macy's binnen om wat rond te kijken. Vanaf hier lopen we bergopwaarts naar China Town, de grootste buiten Azie. Het is best afzien om in San Francisco te lopen. Het gaat steeds bergop en -af. Onderweg zien we de typische cable car van San Francisco voorbij rijden. We zijn het er allemaal over eens dat San Francisco een prachtige stad is! We bereiken China Town en genieten van de bedrijvigheid die hier heerst. Overal zijn Chinese winkeltjes, restaurantjes en kraampjes te vinden. We zien veel kleine zaakjes waar verse vis verkocht wordt. Tot grote onsteltenis van de kinderen, zien we ook bakken vol met enorme, levende kikkers en schildpadden. Alles wordt terplekke bereid. Als we een zijstraatje inslaan, zien we de Golden Gate Fortune Cookies Factory. In dit kleine fabriekje worden duizenden fortune cookies gemaakt door enkele Chinese dames. Het is erg leuk om te zien.

Cable car, San Francisco Post card row
Golden Gate Bridge, San Francisco

We nemen de cable car naar Fisherman's Wharf vlakbij ons hotel. Bij het eindpunt zien we hoe de cable car wordt omgedraaid op het platform om te kunnen beginnen aan de rit terug. Er staat hier een enorme rij mensen te wachten om mee te kunnen. Via Fisherman's Wharf lopen we terug naar ons hotel. We bekijken op de plattegrond wat we vanmiddag nog willen zien, en besluiten hiervoor met de auto te gaan. We rijden eerst naar de 'crookedest street'. Dit is het meest bochtige straatje van San Francisco, dat ooit door de Italiaanse gemeenschap is aangelegd. Het is grappig om te zien dat mensen in de rij staan om met hun auto hier naar beneden te kunnen rijden. We rijden verder naar Alamo Square waar de Victoriaanse huizen, bekend van de serie Full House, staan. We nemen wat foto's van deze 'painted ladies' of de 'postcard row', zoals ze ook wel eens genoemd worden. Via Civic Center rijden we door naar de Golden Gate Bridge, in de hoop dat de mist inmiddels opgetrokken is. Helaas is dit niet het geval. We rijden over de brug naar het plaatsje Sausolito, aan de andere kant van de baai. Het is een mooi plaatsje met een enorme haven voor pleziervaartuigen. We eten bij een restaurant aan de hoofdstraat, waar ze o.a. heerlijke pasta's serveren. We laten ons het eten goed smaken en rijden dan  weer terug richting San Francisco. Tot ons grote blijdschap is de mist rond de Golden Gate Bridge nu wel bijna volledig opgelost. We parkeren onze auto bij de Golden Gate National Recreation area en lopen naar de brug. Het waait hier verschrikkelijk hard en we moeten goed opletten dat we niet van de heuvel afwaaien. Met de ondergaande zon op de achtergrond ziet de brug er geweldig mooi uit! Als we onze foto's genomen hebben, rijden we over de brug terug. We stoppen nog even bij het Palace of Fine Arts om rond te wandelen. Deze lokatie is ook gebruikt voor een scene van de film The Rock, en we herkennen het dan ook meteen. Het is hier erg mooi!

China town Fisherman's Wharf Palace of Fine Arts

Als we weer de nodige foto's gemaakt hebben, rijden we terug naar ons hotel om de auto weg te zetten. We halen bij de receptie een kop koffie en warme chocolademelk en als we die opgedronken hebben, lopen we nog even over Fisherman's Wharf dat op een steenworp afstand ligt van ons hotel. Rond half 10 zijn we weer op de kamer. De kinderen spelen nog wat en gaan dan slapen. Jerry en ik gaan natuurlijk nog even achter onze laptop zitten. Morgen verlaten we deze fantastische stad om langs de kustlijn af te zakken naar San Simeon.

Klik hier voor de foto's


Click for San Simeon, California Forecast

Dag 20, 31 juli: San Francisco - San Simeon, 344 km

Vandaag zijn we om 8 uur opgestaan. Gisteren hadden we een stralende dag, vandaag is het echter koud en bewolkt in San Francisco. We zijn rond 9 uur op weg gegaan naar San Jose. Het verkeer was erg rustig in en rondom San Francisco, dus om 10 uur rijden we San Jose al binnen. TomTom brengt ons rechtstreeks bij het Winchester Mystery House waar we graag een rondleiding willen doen. Nadat we de kaartjes gekocht hadden, konden we vrijwel meteen met de gids naar binnen. Het Winchester huis behoorde toe aan Sarah Pardee Winchester, de echtgenote van de fabrikant van de bekende Winchester geweren. Zowel haar babydochter als man overleden jong, en zij kwam dit nooit meer te boven. Sarah ging ten rade bij een medium en deze verklaarde dat de geesten van de mensen die allemaal waren gedood door Winchester geweren uit waren op haar familie en hun fortuin. Om de geesten gunstig te stemmen moest zij voor hen een thuis creeren, en dit werk mocht niet gestopt worden zolang zij leefde. Sarah volgde de raad op, met als gevolg dat er 38 jaar lang, 24 uur per dag timmerlieden bezig waren met haar huis. Het resultaat is bizar! Het Victoriaanse huis heeft o.m. 160 kamers, 2000 deuren, 10.000 ramen en 47 trappen. Er zijn allerlei vreemde details, zoals deuren waar muren achter zitten, trappen die naar het plafond leiden en ramen in de vloer. Het is fascinerend om in dit huis rond te lopen! Wat een bouwwerk! Na de rondleiding van ruim een uur, lopen we nog wat door de mooie tuinen. Rond twaalf uur rijden we weer weg en gaan we eerst bij de Safeway wat boodschappen doen voor de lunch. We eten de broodjes op bij een picknickplaats ergens langs de weg, en rijden verder naar Monterey. Hier stappen we even uit om over een strand te lopen en een kort bezoek te brengen aan de Cannery Row. Vanaf Monterey nemen we één van de mooiste wegen van de VS, de Highway 1. Het is een bochtige weg die helemaal de kustlijn volgt. Bij iedere bocht worden we weer verrast door de prachtige uitzichten. De kust is hier erg woest en grillig. We stoppen regelmatig om foto's te nemen en om te genieten van wat we zien. Halverwege stoppen we bij Lucia, een restaurantje/winkeltje waar we even op het terras gaan zitten. De lange tafel waar we aan gaan zitten, kijkt uit op de kust en wordt de 'dreambench' genoemd, dat vinden we een toepasselijke naam. We rijden door en vlakbij Piedras Blancas stoppen we om naar de zee-olifanten te kijken die hier op het strand liggen opgestapeld. Wat geweldig om deze enorme beesten in het wild te zien! We kunnen er bijna geen genoeg van krijgen!

Winchester Mystery House, San Jose Highway 1
Highway 1 Zee-olifanten bij San Simeon

We blijven ruim een half uur, en rijden dan de laatste mijlen naar Motel 6 in San Simeon, waar we vannacht zullen slapen. We slepen voor de zoveelste keer onze koffers naar onze kamer, en gaan dan eten in het restaurant naast het hotel. Het smaakt allemaal weer prima. We kijken nog naar de tv en gaan daarna lekker slapen. We hebben morgen weer een lange rit voor de boeg. Ik heb hier helemaal geen internetverbinding, dus het verslag wordt later online gezet als we in LA zijn.

Klik hier voor de foto's


Click for Los Angeles, California Forecast

Dag 21, 1 augustus: San Simeon - Hollywood, Los Angeles, 372 km

Vanochtend stonden we om 8 uur naast ons bed. Binnen een half uur waren we op weg naar onze volgende bestemming: Hollywood. Langs de kust is het nog mistig rond deze tijd. In het plaatsje Cambria, een paar mijl verderop tanken we, en nemen we een ontbijt bij The Pine Tree, een typisch Amerikaans familierestaurant. De pancakes, french toast en eggs smaken weer heerlijk! Als we onze buikjes rond hebben gegeten, rijden we verder. In de plaats San Luis Obispo bezoeken we de Mission San Luis Obispo de Tolosa. Er ligt een keten van 21 gerestaureerde rooms-katholieke missieposten uit de achttiende eeuw aan de kust van San Diego tot San Francisco. De weg waaraan ze liggen, is bekend onder de naam El Camino Réal, de Weg van de Koning, omdat de kolonisatie in opdracht van de Spaanse koning plaatshad. Door de eeuwen heen had Spanje vaste methoden ontwikkeld voor het in bezit nemen van nieuw grondgebied. Waar men op vijandigheid van inboorlingen stuitte, maakte men met geweld de weg vrij. Zodra de heidenen overwonnen waren, werden ze tot het christendom bekeerd. In gebieden waar de inheemsen vredelievend waren, gingen missionarissen voorop, vergezeld door enkele soldaten die hen moesten beschermen. Deze laatste methode werd gekozen om Californië te koloniseren.

Mission van Santa Inés, Solvang Mission van Santa Barbara

We rijden verder richting de snelweg als ik ineens het bord met daarop 'Madonna Inn'  zie staan. Ik heb hierover gelezen op het AllesAmerika forum. Het is zo geweldig kitcherig ingericht dat het een bezoekje waard is. We parkeren onze auto en lopen naar binnen. Er is niets te veel gezegd, Het ziet er fantastisch uit! Ik heb nog nooit zoveel roze gezien! Het heeft wel iets weg van de droomvlucht in de Efteling. Zelfs de toiletten zijn geweldig mooi met roze marmer en leer beklede deuren. We drinken een kopje koffie en rijden dan weer verder naar Solvang. Deze plaats is in 1911 gesticht door een aantal Denen. Alle gebouwen en huizen zijn hier gebouwd naar Deense architectuur, wat heel bijzonder is om te zien. Bij de Deense bakker kopen we wat brood voor onderweg en drinken we wat op het terras. We bezoeken de mission van Santa Inés, dat een paar mijl buiten Solvang ligt. Nadat we hier wat rondgekeken hebben, rijden we door naar Santa Barbara. Onderweg lunchen we op een picknickplaats langs de weg. In Santa Barbara rijden we naar de mission van Santa Barbara. Deze is veel groter dan de 2 andere die we vandaag bezocht hebben. Blijkbaar is er vanavond een muziekevenement hier, want er wordt druk gewerkt om een podium op te zetten. Overal hebben mensen alvast plekjes afgezet met stoelen en dekens voor vanavond, wat erg grappig is om te zien. Van Santa Barbara rijden we verder naar Malibu. Hier wonen veel celebrities, en er staan dan ook veel prachtige huizen in de heuvels en aan het strand. Helaas zijn de meeste niet goed te zien door de hoge hagen. Van Malibu rijden we door naar Santa Monica, waar we de Santa Monica Pier bezoeken. Op de pier vind je allerlei kraampjes, eettentjes en attracties. Er staat zelfs een achtbaan. Nadat we de pier helemaal afgelopen zijn, rijden we door naar Hollywood. We belanden vrijwel meteen in de files waar LA berucht om is. Het duurt dan ook een tijdje voordat we bij ons hotel Orchid Suites aankomen. De ligging van het hotel is perfekt! Het ligt meteen achter het Kodak Theatre, waar elk jaar de Oscars worden uitgereikt, en de beroemde Walk of Fame. We hebben een lekker ruime suite met keuken en aparte slaapkamer. Het zwembad ligt recht voor de deur.

Madonna Inn, San Luis Obispo Strand van Malibu
Santa Monica Pier Graumann's Chinese Theater, Hollywood

We slepen al onze spullen naar onze kamer en lopen dan naar Mel's Drive In, waar we een hapje gaan eten. Na het eten brengen we nog een bezoek aan Ripley's Believe it or Not. Vooral de kinderen vinden het geweldig om alle door Ripley verzamelde curiositeiten te bekijken. Hierna lopen we via de Walk of Fame en het mooie gebouw van Graumann's Chinese Theater terug naar ons hotel. Morgen gaan we naar Universal Studio's.

Klik hier voor de foto's


Click for Los Angeles, California Forecast

Dag 22, 2 augustus: Hollywood, Los Angeles - Universal Studio's

Vanmorgen hebben we het wat rustiger aan gedaan en zijn we pas om 9 uur opgestaan. De lange dagen beginnen nu toch wel hun tol te eisen, we zijn allemaal wat vermoeid. We hebben ons gedoucht en aangekleed, en hebben de metro genomen naar Universal Studio's . Als we aankomen zien we dat het al flink druk is in het park. Wij hebben ruim een half jaar geleden via internet kaarten gekocht. We hebben gekozen voor Front Of Line Passes, waarmee we bij alle attracties en shows voorrang hebben. We hoeven dus niet in de lange wachtrijen te gaan staan. We ontbijten in het park, en gaan dan naar de attracties. We werken achtereenvolgens 'Animal Actors', 'Waterworld' en 'Terminator 2 3D' af. Vooral de Waterworld Show vinden we allemaal fantastisch! Wat een aktie!

Na de lunch doen we de Studio Tour, waarbij je met een tram langs de filmstudio's rijdt. Deze is veel uitgebreider dan die in Orlando. Soms moeten we stil zijn vanwege de opnamen die vandaag gemaakt worden zoals op de set van 'Wisteria Lane' uit de serie 'Desperate Housewives'. Ook worden er scenes opgenomen van CSI en een nieuwe film met Sandra Bullock. Even verderop rijden we langs de set van 'War of the Worlds' waarin een heuse Boeing 747 is neergestort, dat ziet er erg realistisch uit!

Na de tramtour gaan we in de attracties 'Shrek 4D' en 'Back to the Future'. Deze laatste gaat trouwens eind dit jaar plaats maken voor een nieuwe attractie. We gaan via 4 enorme roltrappen naar de 'lower lot', het tweede gedeelte van het park dat een stuk lager gelegen is. Hier gaan we 2x in onze favoriete attractie 'Revenge of the Mummy. Daarna gaan we nog in 'Backdraft' en 'Jurassic Parc', waar we we helemaal doorweekt uitkomen.

Universal Studio's, Hollywood Universal Studio's, Hollywood Universal Studio's, Hollywood

Rond half 8 nemen we de metro terug naar het hotel. Ik draai een wasje in de wasserette en we relaxen wat op de hotelkamer. Om negen uur lopen we naar 'Mel's Drive In' om te eten. Onderweg kopen we in de grote GAP Store nog wat broeken voor Michelle. Als we weer terug zijn op onze hotelkamer, duurt het niet lang voordat Michelle en Joshua slapen. Wij duiken zometeen ook ons bedje in.

Klik hier voor de foto's


Click for Los Angeles, California Forecast

Dag 23, 3 augustus: Hollywood, Los Angeles - Warner Bros VIP Tour

Vanmorgen werden we om 9 uur wakker gemaakt door Jerry. Hij was al veel eerder wakker en had al rondgelopen bij de Walk of Fame om wat foto's te maken. Voor het Chinese Theater stuitte hij op een Marilyn Monroe look-a-like die helemaal in de wolken was, omdat ze de tegel had gevonden met de afdrukken van de echte Marilyn Monroe. Om tien uur zijn we naar de Warner Bros Studio's gereden in Burbank. Via internet hebben we kaartjes gekocht voor de Warner Bros Vip Tour van 11 uur. Als we naar de balie lopen om de kaartjes af te halen, blijkt dat iedere volwassene zich moet kunnen indentificeren. Jerry heeft zijn paspoort bij zich, maar ik heb natuurlijk weer helemaal niets meegenomen. Ik krijg het spaans benauwd, zul je zien dat ik niet mee mag. Het meisje achter de balie overlegt via de telefoon met de mensen van de security. Als deze horen dat we uit Nederland komen, mag ik toch mee. Pffft, gelukkig. Eerst krijgen we een korte film te zien met over de geschiedenis van Warner Brothers Studio's. Daarna stappen we met een groep van 12 mensen in een soort tram waarmee onze gids Scott ons over het terrein rijdt. Helaas mogen we maar beperkt foto's maken omdat er momenteel een aantal films opgenomen worden en een nieuwe serie 'Pushing Daisies'. Ook wordt er hard gewerkt aan allerlei sets van tv series die volgende week weer starten, waaronder 'ER'. Op de buitenset van 'ER' mogen we gelukkig wel een paar foto's maken. We hebben bijna de hele serie op DVD, dus we vinden het wel gaaf om hier nu te staan! Ook zien we de buitenset van 'Gilmore Girls' en de set van 'Friends', inclusief de beroemde bank. Op de muren van de vele studio's hangen grote plakaten waarop vermeld staat welke films er allemaal geheel of gedeeltelijk zijn opgenomen. Verder rijden we door de werkplaatsen waar attributen, decors etc. worden gemaakt voor filmproducties. We vinden het allemaal prachtig om te zien! In het museum midden op het terrein hangen allerlei kostuums die gedragen zijn in bekende films, en de bovenverdieping is geheel gewijd aan de Harry Potter films. Na de tour stappen we weer in de auto om foto's te maken bij het Hollywood sign. Via het forum hebben we een routebeschrijving gevonden om dichtbij de letters te komen. Zodra we de wijk inrijden, zien we overal borden staan met daarop geschreven dat je vanaf hier niet bij de letters kunt komen. Wij negeren deze informatie en rijden gewoon door. En ja hoor, daar staan ze dan!

Ster van Johnny Depp op de Walk of Fame, Hollywood Marilyn Monroe fan bij handafdrukken voor Chinese Theater, Hollywood
Op de set van 'ER', Warner Bros Studio's Hollywood letters in de Hollywood Hills

We maken flink wat foto's en rijden dan weer terug naar ons hotel. We frissen ons wat op en lopen naar een Italiaans Restaurant in de buurt van ons hotel om te gaan lunchen. Daarna kopen we kaartjes bij de kiosk van Starline Tours voor morgen. We willen graag de 'Movie Stars Homes Tour' gaan doen, waarbij we langs de huizen van de filmsterren rijden in Beverly Hills en Bel Air. We hebben besloten dat we niet naar Disney California Adventure gaan. We hebben er allemaal eigenlijk geen zin in om de hele dag door een druk pretpark te lopen. Vanmiddag zijn we lekker bij ons hotel gebleven om wat te zwemmen en te lezen. Na het avondeten ben ik beneden in het hotel nog wat wasjes gaan draaien. Daar stond een Nederlandse met haar dochter waar we nog even mee gekletst hebben. Zij beginnen morgen aan hun rondreis door het Zuidwesten. We hebben onze koelbox, bestek en bekers aan hun gegeven waar ze hartstikke blij mee waren. We vinden het wel een leuk idee dat de koelbox  de hele ronde door het Zuidwesten opnieuw gaat maken :-).

Klik hier voor de foto's


Dag 24, 4 augustus: Hollywood, Los Angeles

Jerry was vandaag al weer vroeg op pad in de buurt om foto's te maken en koffie te halen bij Starbucks. Om negen uur ben ik opgestaan, en de kinderen hebben we om half 10 uit bed getrommeld. Nadat we ons gewassen en aangekleed hadden, zijn we gaan ontbijten bij een Franse Crêperie om de hoek. Na het heerlijke ontbijt zijn we naar de Kiosk van Starline Tours gelopen om onze vouchers voor de Movie Stars Homes Tour af te geven. Onze busje zou om kwart voor één vertrekken, dus dat gaf ons nog mooi even tijd om te shoppen. Bij American Eagle Outfitters was het uitverkoop, dus daar hebben we een hele lading mooie kleding ingeslagen voor zowel Michelle als Jerry. Even verderop hebben we nog een zonnebril voor Joshua gekocht, en voor mij wat potten handcreme. We hebben alle tassen naar het hotel gebracht, en zijn toen naar de opstapplaats voor de bus gelopen. We zaten met ongeveer 12 mensen in het busje en we hadden een gezellige gids, die ontzettend veel wist te vertellen over Hollywood. In Beverly Hills hebben we veel huizen gezien (sommige waren bijna onzichtbaar door de hoge hagen) van o.a. Paris Hilton, Madonna, Johnny Depp, Frank Sinatra enz. enz. Het ene huis was nog groter en mooier dan het andere. Bij sommigen stonden wel 10 auto's voor de deur waaronder Ferrari's en Lamborgini's. Het was erg leuk om hier rond te rijden en de enorme rijkdom te aanschouwen, ook al hebben we niet veel goede foto's kunnen maken. We werden ook nog langs de belangrijkste lokaties in Hollywood gereden met allemaal hun eigen verhaal. Na 2 uurtje werden we weer afgezet bij het Chinese Theater en zijn we gaan lunchen bij Johnny Rockets, lekker Amerikaans. We hebben nog wat boeken en games gekocht bij de Mega Virgin Store, en zijn toen teruggelopen naar ons hotel.

Hollywood & Higland Shopping Center Hollywood & Higland Shopping Center Hollywood & Higland Shopping Center

Michelle en Joshua hebben een paar uur gezwommen met wat andere kinderen, terwijl Jerry en ik alvast onze koffers zijn gaan reorganiseren. Behalve een sweater van Michelle, zijn we gelukkig niets vergeten in de hotels de afgelopen weken. We hebben dit keer ook geen extra koffer hoeven kopen, alles past er in ;-).

Klik hier voor de foto's


Dag 25, 5 augustus: Vertrek Los Angeles 17.50 uur KL602

Jerry en ik hebben vanmorgen om 8 uur de laatste dingen ingepakt en rond half 10 hebben we de kinderen wakker gemaakt. We hebben onszelf gisterenavond al online ingecheckt en de boardingpassen uitgeprint hier in het hotel. Nadat we uitgecheckt zijn, pakken we de auto. Onderweg rijden we langs de nachtclub van Johnny Depp, The Viper Room. Hier moet ik natuurlijk even een foto van maken. We rijden verder door een stukje van Beverly Hills, en parkeren dan de auto om even over de Rodeo Drive te lopen. Hier winkelen de rijken der aarde, en we zien dan ook alleen maar dure winkels waaronder Gucci, Prada en Tiffany's. De meeste winkels zijn gesloten, en het is dan ook niet erg druk. Als we wat rondgekeken hebben, rijden we door naar de Westwood begraafplaats. Hier liggen veel 'oude' filmsterren begraven waaronder Marilyn Monroe. We vroegen ons af waarom er de laatste dagen zoveel Marilyn look-a-likes in de stad rondlopen, en nu blijkt dat zij vandaag, 5 augustus, precies 45 jaar geleden is overleden. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd of het een 'gekkenhuis' is bij haar graf. Het is even zoeken, maar we vinden de begraafplaats die niet zo groot is, en een beetje verstopt ligt in de stad. We zien veel auto's geparkeerd staan, en als we de begraafplaats oplopen is er zojuist een herdenkingsbijeenkomst voor Marilyn Monroe bezig in de aula. We lopen door langs de grafmuren en opeens staan we voor haar graf, dat eigenlijk heel eenvoudig is. Er is verder helemaal niemand dus we kunnen rustig foto's maken. Even verderop vinden we ook nog het graf van Dean Martin en Natalie Wood. We vinden het toch wel bijzonder om bij de graven van deze beroemdheden te hebben gestaan.

Beverly Hills Rodeo Drive Michelle bij het graf van Marilyn Monroe

We hadden het plan om vandaag ook nog een bezoek brengen aan Venice Beach, maar daar hebben we eigenlijk geen zin meer in. We besluiten eerst ergens te gaan eten voordat we de auto weer inleveren. Behalve een Burger King kunnen we niet veel vinden. We eten allemaal een kipburger en rijden dan naar Dollar waar we de auto inleveren. Dat gaat allemaal vrij vlot, en binnen een halfuur staan we al op het vliegveld van Los Angeles. Daar gaan we de lange rij in voor de security, en als we allemaal onze tassen, schoenen, laptops en riemen door de x-ray hebben gedaan, lopen we door naar onze gate. We nemen een frappuchino bij Starbucks en blijven daar zitten tot het tijd is om te boarden. Ons vliegtuig vertrekt om 17.40 uur, 10 minuten eerder dan gepland. Nederland, here we come again!

Klik hier voor de foto's


Dag 26, 6 augustus: Aankomst Amsterdam 13.15 uur

Tijdens de vlucht naar huis hebben we niet veel kunnen slapen. Helaas vlogen we nu met een Boeing 747, dus we hadden geen persoonlijke Entertainment Set. Jerry zat naast iemand die erg druk en bewegelijk was, en de kinderen en ik hadden mensen voor ons zitten die meteen na vertrek de stoelen in de ligstand zetten, zodat er weinig bewegingsvrijheid overbleef. Gelukkig duurde de vlucht maar 9,5 uur, en om 12.30 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem. Onze koffers kwamen vrij vlot van de band gerold, en binnen 5 minuten werden we opgepikt door de mensen van Totalcare Parking die ons terugbrachten naar onze auto. Op de weg was het vrij rustig, dus binnen een uur waren we weer thuis.

Wij hebben een fantastische vakantie beleefd, waar we ongetwijfeld nog vaak aan terug zullen denken. Wij willen iedereen bedanken voor de ontzettend leuke berichtjes, emailtjes en sms'jes. Het was elke keer weer een feest om alle reakties te lezen!

Klik hier voor reakties.


Homedag 1 t/m 4dag 5 t/m 8dag 9 t/m 13dag 14 t/m 18dag 19 t/m 26